Dagens julkalender ger dig 10% rabatt på valfri MacBook Air. Se dagens lucka för rabattkod.

Integritetspolicy

Integritetspolicy för mResell AB’s tjänster

mResell AB’s tjänster är utförda av mResell AB (Org nummer 556885-5372), “Tjänsteleverantören” eller “mResell AB”.

mResell AB har åtagit sig att skydda användarens integritet för sina tjänster, och överensstämmer med dataskyddslagen och andra lagar samt allmänt accepterande principer för dataskydd. Denna integritetspolicy förklarar hur mResell AB använder sig av persondata. “Persondata” menas med information som kan användas för att identifiera en person. Syftet med denna integritetspolicy är att förklara hur data som samlas in av mresell.se (tjänst) används och för vilka ändamål.

Denna integritetspolicy har uppdaterats den 14.06.2018 och gäller till dess vidare.

Om du inte accepterar dessa villkor, vänligen använd inte mResell AB’s tjänster.

  1. mResell AB’s tjänster i ett nötskal

Genom att använda mresell.se’s tjänster kan du enkelt sälja dina Apple-enheter till Tjänsteleverantören eller köpa begagnade Apple-enheter från Tjänsteleverantören. mResell AB är en del av den internationella mResell-kedjan

För att tillhandahålla Tjänsten samlar vi in data om de enheter som köpts eller sålts via Tjänsten, deras säljare, köpare och betalningstransaktioner.

Vi övervakar användningen av Tjänsten via t.ex Google Analytics and Hotjar. Vi använder cookies för att kunna ge dig riktade innehåll på tjänster från tredje part (t.ex Facebook). Eftersom vi sparar data på Google Infrastructure är det möjligt att det finns säkerhetskopior av data på servrar utanför EU.

Genom att ge oss uppgifter kan du ge oss information som kan utgöra en personuppgiftsfil. Du kan hitta detaljerad information om denna personuppgiftsfil och hur vi samlar, lagrar och behandlar personuppgifterna i det här dokumentet.

Vår officiella Apple-verkstad (för tillfället mcare Sweden AB) – och underhållsföretag använder vi som partners för att kunna utföra Tjänsten. Vi överlämnar enheterna och enhetens data till dom för att undersöka tillståndet på enheterna och även radera all data på enheterna. Vi är engagerade i att skydda integriteten hos användarna av Tjänsten, och vi tillhandahåller inte deras information till tredje part förutom det som beskrivs i Avsnitt 6.

  1. Dataansvarig

Den dataansvariga är:

mResell AB (Org nummer 556885-5372)

Grev Turegatan 18, 114 46 Stockholm

Du kan kontakta dataansvarig via mail till kontakt@mresell.se eller ringa 08- 717 92 00 (måndag – fredag 10:00-14:00). Kostnaden för samtalet är det allmänna priset för nationell telefontrafik.

  1. Syftet med och rättslig grund för databehandling

Uppgifter som tillhandahålls av användarna av Tjänsten är en viktig del av Tjänsten. Syftet med Tjänsten är att köpa och sälja Apple-enheter. Nedan vi utarbetar till vilka andra legitima användningsområden vi kan behöva dina uppgifter.

Att tillhandahålla Tjänsten (rättslig grund: kontrakt)

Som en del av Tjänsten samlar Tjänsteleverantören personuppgifter, kontaktuppgifter och betalningsinformation för användarna för att köpa och sälja enheter. Tjänsteleverantören samlar in och använder personlig information för att kunna identifiera kunder, aktivera Tjänsten, kommunicera med kunden och organisera betalningsöverföringar. Tjänsteleverantören kan inte erbjuda Tjänsten om kunden inte lämnar informationen till Tjänsteleverantören.

Säkerställande och förbättring av Tjänstens tekniska funktion och webbplatsen (rättslig grund: berättigat intresse)

Vår webbplats och service använder cookies och analysverktyg för att säkerställa att de fungerar korrekt och att optimera deras prestanda. Se mer i Avsnitt 10. Cookies.

Marknadsföringskommunikation, inklusive nyhetsbrev (rättslig grund: berättigat intresse och samtycke)

Om du redan är vår kund (det vill säga du har köpt från eller sålt till oss Apple-enheter) kan vi komma närmare dig med rabatter och annan marknadsföringskommunikation, till exempel vårt nyhetsbrev som vi hoppas att du tycker är användbart och inte irriterande. Vi vill att dessa ska vara i vårt gemensamma intresse. (rättslig grund: berättigat intresse).

Om du inte är vår kund, men du har till exempel prenumererat på vårt nyhetsbrev, kan vi skicka information om rabatter tillsammans med nyhetsbrevet (vi anser vårt nyhetsbrev för att öka våra intressen, liksom förhoppningsvis din, så vi anser vårt nyhetsbrev att vara marknadsföringskommunikation om vi faktiskt försöker sälja dig något eller inte). Under alla omständigheter sker dessa meddelanden endast på ditt samtycke. (rättslig grund: samtycke)

Kom ihåg, om du är vår kund eller inte, kan du avbryta prenumerationen från dessa marknadsföringskommunikationer när som helst du vill. För mer information om dina rättigheter, se Avsnitt 7. Dina rättigheter och återkallande av samtycke.

Att uppfylla våra rättsliga skyldigheter (rättslig grund: laglig skyldighet)

Att driva ett företag innebär vissa juridiska förpliktelser som måste uppfyllas, ett exempel är skyldigheten att göra bokföring (bokföring). Vi kan behöva behandla dina uppgifter för att uppfylla dessa skyldigheter, oftast om du är vår kund.

Tjänsteleverantören använder inte teknisk profilering eller automatiskt beslutsfattande i Tjänsten.

 

  1. Information och källa till information som sparats i registret

Tjänsteleverantören sparar följande information om säljare:

  1. Information om enheten. t.ex:
  • Information om enheten som säljare har skannat
  • Information om enheter säljaren har sålt till Tjänsteleverantören
  • Typ
  • Modell
  • Konfiguration
  • Serienummer
  • Skick på enheten
  • Accessoarer
  1. Kundinformation
  • Namn
  • Personnummer
  • Adress
  • Email
  • Telefonnummer
  • Information om ägare av bankkonto
  • Information om betalningen för enheterna

Tjänsteleverantören sparar följande information om köpare:

  1. Information om köpt enhet, t.ex:
  • Typ
  • Modell
  • Konfiguration
  • Serienummer
  • Skick på enheten
  • Accessoarer
  1. Kundinformation
  • Namn
  • Adress
  • Email
  • Telefonnummer
  • Betalningsinformation
  • Information om enheterna användaren är intresserad av och vill ha mer information om (notifiering av produkter)

Användare av Tjänsteleverantören anger denna information till Tjänsteleverantören via webbsidan.

Tjänsteleverantören får ta emot data som enheten innehåller. Tjänsteleverantören raderar data på enheten innan enheten levereras vidare. Tjänsteleverantören kan använda ett officiellt underhållsföretag för att radera data.

Tjänsteleverantören tar emot en del av betalningsinformationen från tredjeparts betalningstjänster. Du kan hitta detaljer om den informationen dom samlar in och hur de använder den på:

Payex
Klarna

Tjänsteleverantören lagrar informationen även efter att transaktionen har ägt rum.

Informationen som sparas av Tjänsteleverantören är inte särskilt känslig. Tjänsteleverantören meddelar omedelbart de registrerade användarna om tredje part har fått tillgång till informationen.

  1. Hur länge lagrar vi din data

Om du är vår kund, arkiverar vi informationen om försäljningen (bland annat i bokföringssyfte) och vi tar bort dem senast 6 år från försäljningen.

Om du inte är vår kund men du har prenumererat på vårt nyhetsbrev kan vi använda de kontaktuppgifter du gav oss för att skicka dig nyhetsbrevet (eller annan marknadsföringskommunikation) tills du avregistrerat dig men inte längre än i 6 år, varefter vi kommer att Ta bort dina data om vi inte hört från dig.

6.  Offentliggörande av informationen

Den dataansvariga och de personer som har tillstånd av den dataansvariga kan använda uppgifterna i registret för att erbjuda Tjänsten. Den dataansvariga kan tillhandahålla identifierbar information till tredje part som fungerar som bokföring, kurir (Postnord), betalningstjänst eller bank, marknadspartners (ex Mailchimp och Pipedrive), kundservice tjänster (ex Imbox) eller som inkassobyråer för inkasso, samt vårt moderbolag mResell Group.

Datatillsynsmannen kan avslöja uppgifter till myndigheter så som polis-, domstols- eller förvaltningsansvariga om de har en laglig rätt att ta emot den eller om du bryter mot våra användarvillkor.

7.  Dina rättigheter och återkallande av samtycke

Tjänsteleverantören validerar inte eller granskar de uppgifter som kunden har tillhandahållit. Kunden har rätt att granska sina uppgifter och att begära en korrigering eller borttagning av falsk information, begränsa användningen av den informationen eller motstå användningen genom att göra en förfrågan till kontakt@mresell.se.

Om en registrerad person vill granska sina uppgifter måste de tillhandahålla korrekt identifiering.

Återkallande av samtycke

Du kan när som helst dra tillbaka det samtycke du har gett oss till marknadsföring, nyhetsbrev eller andra ändamål    (t ex anmälningsverktyg). Du kan hitta avregistrera-länken i varje mail som vi skickar till dig eller du kan kontakta oss direkt på kontakt@mresell.se.

Rätt att lämna in ett klagomål

Kunden har rätt att göra ett klagomål om olaglig användning av sin information till en tillsynsmyndighet. I Sverige kan du göra det hos Dataskyddsinspektionen (https://www.datainspektionen.se/).

8. Principer för registreringsskydd

Data i registret finns på en webbtjänst som är starkt krypterat med tekniska skyddsmetoder. Uppgifterna som sparas i registret kan endast nås av Tjänsteleverantörens anställda.

9. Integration av Trusted Shops Trustbadge

På denna webbsida ingår Trusted Shops Trustbadge för att visa vårt förtroende för köpare och säljare, samt samlade recensioner för Tjänsten på Trusted Shops.

Trusted Shops och de tjänster som annonseras distribueras av Trusted Shops GmbH, Subbelrather Street, 15C, 50823 Köln.

När en Trustbadge dyker upp lagrar webbservern automatiskt en så kallad serverloggfil som innehåller t.ex din IP-adress, datum och tid för besök, överförd datavolym och den begärda leverantören (åtkomstdata) och dokumenterar hämtningen. Åtkomstdata utvärderas inte och kommer automatiskt att skrivas över sju dagar efter ditt besök på sidan.

Annan personlig information överförs endast till Trusted Shops om du bestämmer dig för att använda och registrera dig för användning. I detta fall gäller avtalet mellan dig och Trusted Shops.

10. Cookies

För att övervaka och aktivera användningen av Tjänsten kan Tjänsten placera cookies i användarens webbläsare. Cookies används för att samla in information som förklaras i denna policy till de användningar som förklaras i denna policy. Dessutom använder Tjänsteleverantören data som samlats in av cookies för att övervaka antalet användare och nedladdningar av tjänsten och för att bestämma användarnas webbläsartyper av Tjänsteleverantören och / eller dess partner (Google Analytics).

Detaljerad information om Cookies finns på Post- och Telestyrelsen (https://pts.se/).

11. Cookies använda av Tjänsteleverantören

Vi använder session cookies som bara finns tills du stänger webbläsaren. Vi använder också ihållande cookies som finns en längre, förutbestämd tid. Cookies som används på vår hemsida kan kategoriseras till viktiga, prestandamätningar och funktionella cookies.

Grundläggande

Några av cookies är viktiga för att möjliggöra användningen och den tekniska funktionen på webbplatsen. Dessa cookies samlar inte in användarinformation som kan användas för marknadsföring eller för att komma ihåg de webbsidor som användaren besökt.

Prestandamätning

Vår prestanda som möter cookies samlar in information om hur användarna använder vår webbplats (t.ex mest besökta sidor och möjliga felmeddelanden). Dessa cookies samlar inte in data som kan kopplas till en viss användare, men de är anonyma, och de används bara för att förbättra webbplatsens prestanda.

Vår webbplats använder Google Analytics-cookies. Uppgifterna som samlas in av dessa cookies överförs och lagras på Googles tjänster i USA i enlighet med Googles integritetspolicy och användingen av Google Analytics:

Google Analytics privacy overview

Opt out of Google Analytics tracking

Funktion

Med dessa cookies kommer vår webbplats ihåg de val som användaren har gjort (t.ex. användarnamn, språk eller plats) och erbjuder bättre och fler enskilda funktioner.

Trejde parts cookies

Vår hemsida innehåller knappar som gör det enklare att dela innehåll till flera olika nätverkskommunikationsmiljöer. När du väljer en av dessa knappar kan cookien ställas in från webbplatsen du har valt (t.ex Facebook, Twitter och Instagram). Dessa cookies är inte i vår kontroll. Mer information om cookies från tredje part finns på den aktuella tredje parts webbplatsen.

12. Hur att hantera eller radera cookies

De flesta webbläsare accepterar cookies men du kan ändra webbläsarens inställningar och därmed förhindra att nya cookies läggs ut, ta bort befintliga cookies eller fråga en anmälan innan nya cookies läggs ut.

Om du vill att din webbläsare ska förhindra användningen av cookies ändrar du inställningarna enligt instruktionerna från webbläsarens tillverkare (vanligtvis i Hjälp, Verktyg eller Inställningar-menyn). Du hittar mer detaljerad information på https://pts.se/sv/bransch/regler/lagar/lag-om-elektronisk-kommunikation/kakor-cookies/.

Om du förhindrar att cookies används kan det hända att vissa av funktionerna på vår webbplats inte fungerar. Förhindra användning av cookies eller vissa typer av cookies raderar inte befintliga cookies men du måste själv göra det från din webbläsare.

13. Ändringar

Vi meddelar om ändringar i denna sekretesspolicy eller integritetspolicy här. Vi kan också betona förändringar i Tjänsten.

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta använda webbsidan går du med på våra villkor för cookies.